retreat för män höst 16

Vi inledde helgen med att dela en gryta korv Soyanoff, därefter tog vi en kvällspromenad utan ledljus i höstmörkret. Väl tillbaka i stugan tände vi en eld i den öppna spisen och utforskade vår kreativitet med några lekfulla skrivarövningar.

Lördagen började med uppmjukande yogarörelser på träverandan, där vi också åt vår frukost i solskenet. Större delen av dagen vandrade vi längs gamla stigar, över och runt urberg och brandgula träd. På egen hand och i grupp reflekterade vi över våra visioner, och vad som hindrar oss från att nå dem. Efter vandringen vilade vi och åt en middag baserad på årstidens grönsaker och frukt.

I skymningen begav vi oss till sjön Djupvattnet. Mörkret sänkte sig och stjärnhimlen lyste lika givmilt över oss som natten innan. I den stilla natten steg röken från brasan rakt upp mot stjärnorna, medan vi delade berättelser, sånger och livsöden.

Söndagmorgonen återvände vi till Djupvattnet för yogaövningar och ett uppiggande dopp i sjön. Retreaten avslutades med att var och en fick en stund att lyfta fram någon viktig fråga eller önskan.

 

 

Preliminärt blir nästa Retreat för män-datum 3-5 februari 2017.